Mitt Nygamla Jobb

Jag önskar att jag kunde skriva att jag haft en bra dag och att det var kul att vara tillbaka i Färgelanda. Visst var det roligt att träffa alla igen, men...

Jag får ge det lite tid och hoppas, att jag en dag kommer trivas lika bra som när jag var där förra gången.


Inte världens bästa dag, men snart är den slut och i morgon är det en ny dag!// Mamma till världens finaste Ängel

Helgen

Söndagsångesten ligger fortfarande och pyr. Jag tycker att det ska bli kul att träffa alla i Färgelanda igen, det finns några jag saknar riktigt mycket. Fast hur jag än vänder och vrider på det trivdes jag så himla bra i Trollhättan. Jag håller mina tummar för att jag en dag ska få åka tillbaka...Då var det söndag igen, helgen har spenderats i Göteborg tillsammans med Christian. Ganska skönt att komma hemifrån lite, fast inte helt fel att komma hem heller. Borta bra, men hemma bäst.Veckan som kommer har en del måsten, ska tills på onsdag bestämma mig om jag vill åka och träffa Änglagruppen eller inte. En del av mig vill, en annan vill inte, vi får se vad som händer. Sen ska jag ringa och boka tid hos Kranio-Sakral damen mamma går hos. Mamma har frågat ifall hon kan hjälpa människor som lever i sorg och hon sa att hon kunde det. Sen ska jag försöka träna några gånger och kanske åka en sväng till Tapetaffären och köpa tapeter till vårt nya sovrum.Nu blir det att försöka sova lite...Natti natti

// Mamma till världens finaste Ängel

Helvete

I morgon är det dags att jobba igen och för fösta gången på väldigt länge har jag söndagsångest. I morgon åker jag inte till Trollhättan utan upp till Färgelanda igen.

Jag vill inte...

Jag hoppas jag en dag ska få åka tillbaka till Trollhättan. Jag vet att jag är tillbaks i Färgelanda för att jag är bra på det jag gör. Men jag skulle helst forsätta att vara bra på det jag gör i Trollhättan...
// Mamma till världens finaste ÄngelNatti natti

Ska snart gå och sova, jag är trött...

Jag vet att jag var trött när jag jobba tvåskift, ännu tröttare var jag åren då jag jobbade natt. Men att dagtid som ska vara så himla hälsosamt kan göra mig så fruktansvärt trött gör mig lite frustrerad. Jag vet inte om det är för att jag nu förtiden tänker mer på hur jag mår och hur min kropp reagerar eller om det är för att min energi inte räcker till. Trött är jag iallafall och det ska bli skönt att få sova lite...


Natti natti// Mamma till världens finaste Ängel

En liten present

Therese har varit här och lämnat en sak idag, något som hennes svärmor har gjort till mig.
Att det finns så fina människor som tänker på oss
betyder så fruktansvärt mycket...


Tack!!// Mamma till världens finaste Ängel

Snart måndag

När jag gråter känns det som att det som gör så ont i min kropp på något sätt följer med ut, det är skönt att gråta. Tårarna hjälper mig att få kontroll över mina hjärnspöken lite, jag vet att jag behöver hjälp med att få bukt på dom och med hjälp av alla tårar som runnit i helgen är jag stark nog att be om det.
Det är söndag idag, har haft en bra helg. Christian har varit hemma hela helgen, har varit en sväng på Rabbalshede Marknad med lillasyster, gjort i ordning i vardagsrummet, flyttat ur datarummet för att börja riva tapet, tittat på film och myst i massor =)

// Mamma till världens finaste Ängel

Mina små "söta" hjärnspöken

Jag är stark, envis och ger mig aldrig...fören nu! Jag har med hjälp fått inse att mina hjärnspöken har vunnit, jag har ingen kontroll över dom längre. Hur jag än försöker finns dom där och bara mal HELA TIDEN!!

Jag vet vad som är rätt och fel, jag vet vad jag måste göra, jag vet... Men mina hjärnspöken håller på att göra mig knäpp, hur jag än försöker förvränger dom mina tankar och allt blir kaos!

Jag HATAR dom!!

// Mamma till världens finaste Ängel

Onsdag

Jag är trött på Sorgen man måste lära sig att leva med
när man förlorar det finaste!!

Man kan ha en bra dag på jobbet, spendera eftermiddagen med lillasyster & mamma och skratta i massor, sen kan man kommma hem och tårarna börjar rinna. Inte för att det är något som hänt eller för att jag känner mig ledsen.

Men helt plötsigt ligger tårarna där och bränner och bara vill ut. Jag vet att jag är trött och att det kan ha en bidragande orsak, jag vet också att Christian sa något förut som fick mina hjärnspöken att vakna till liv.

En blandning av saknad, trötthet och funderingar är nog orsaken till mina tårar idag...


Natti Natti!!


// Mamma till världens finaste Ängel

Nya krafter...

Vissa saker kan jag styra över, andra inte. Det kan göra mig fruktansvärt frustrerad, för naturligvis önskar jag att jag kunde styra över de saker som är omöjliga för mig att förändra.

Men vissa saker som jag faktiskt kan styra över har jag faktiskt börjat att ta tag i och det känns skönt. Som rökningen tex. När vi kom hem ifrån sjukhuset började jag röka, nikotinet blev min sorgevän. Det låter kanske löjligt, men jag behövde få röka, det hjälpte mig just då. Jag fortsatte röka och för ett tag sen började jag fundera, jag är inte längre där jag var då, jag rökte inte längre pga av sorg.

Jag kommer aldrig säga att jag aldrig ska röka igen, för det kommer jag göra. Men jag har bestämt mig för att jag ska sluta vardagsröka. Har idag inte rökt på 3 dagar! Sen är det ju så att en dag kommer jag bli gravid igen och då får man inte röka, varför inte börja sluta redan nu?


Sen har vi min kropp, som det fortfarande sitter graviditetskilon på. För första gången på 7 månader känner jag mig motiverad till att träna och försöka göra nått åt det, jag har lovat mig själv att försöka. Absolut inte hysterikt på någotvis, soppor, pulver, dieter är inte min grej.  Jag ska försöka träna några gånger i veckan, äta på regelbundna tider och dra ner på godis och fika.


Lite konstigt att känslan av att orka & vilja ta tag i sig själv kan vara så underbar!?!
// Mamma till världens finaste Ängel

Vänner?

En vän är någon som finns där,
någon som lyssnar, någon man litar på,
någon som ställer frågan
- Hur är det?
Någon man bryr sig om.


En vän som inte finns där,
som helst inte lyssnar,
som jag inte riktigt vet vart jag har,
som ställer frågan
- Hur är det?
Men hellre pratar om sig själv istället för att få reda på svaret
.

Det är väl ingen riktig vän?
// Mamma till världens finaste Ängel

Lördag

Lördag idag

Har hjälpt Lillasyster att tvätta bilen, jobbat ett par timmar och det bäst utav allt

Christian har kommit hem!!


Nu blir det lördagsmys med film och lördagsgodis ♥
// Mamma till världens finaste Ängel

Ensam

Hade hoppas på att Christian skulle komma hem idag, men med övertid på schemat kommer han inte hem fören i morgon. Jag saknar honom väldigt mycket, sådär så det nästan gör lite ont i mitt hjärta!


Har gjort min första arbetsdag idag, det gick bra! Fast jag inser nu att jag glömt hur trött man är när man kommer hem efter jobbet. I morse hade jag massa planer på vad jag skulle greja med när jag kom hem. Men jag kan helt ärligt säga att jag inte har fått gjort ett skit mer än att lagat lite mat. Det blir nog sängen tidigt idag...
// Mamma till världens finaste Ängel

Sista semester dagen

I morgon börjar jag jobba igen, semestern är slut! Skulle egentligen inte börjat fören på måndag, men när min chef ringde idag och frågade ifall jag kunde tänka mig att åka till fabriken i Färgelanda i morgon tackade jag ja. Låter kanske konstigt att jag igår fick panik och mina tårar kom när jag blev tillfrågad att jobba och idag tackade jag ja.

Men fabriken i Färgelanda känns som "hemma". Jag vet vart jag ska, jag vet vad jag ska göra, vet vem jag ska träffa, behöver inte kolla Eniro för att hitta vägen. Jag har min trygghet där!

Så idag blir det att gå och lägga sig tidigt och inte glömma att ställa ktlockan =)


Dagen som varit har varit lugn, har fått tömt tvättkorgen, målat en garderobsdörr, lagat mat, saknat Christian i massor, träffat lillasyster, dammsugit och tvättat golv och ikväll har jag varit iväg och tränat.

Har tränat tre gånger denna veckan, det var längesedan. Lusten har inte funnits där på ett tag, men jag hoppas den är här för att stanna. Ikväll var det combat som stod på schemat, underbart och ett fruktansvärt bra sätt att få ur sig lite aggretioner =)
// Mamma till världens finaste Ängel

I drömmarnas värld

Jag tillsammans med Therese och lillasyster kom hem till oss. Tog av oss våra skor och jackor i hallen för att sedan gå upp på övervångingen.
Vi stod inne i vårat sovrum och pratade när hon började gråta.
Steg hördes i trappan och upp kom Christian med en bebis i sin famn, vår bebis!


Han gav henne till mig och jag tröstade henne...För första gången sedan vi kom hem ifrån sjukhuset utan Evelina drömde jag om henne i natt. Har tidigare drömt att jag varit gravid och sådär men jag har aldrig tidigare fått träffat henne. Jag har längtat efter att träffa henne i drömmarnas värld. Jag vet att det bara är drömmar, men just då är allt på riktigt. Jag hörde hennes gråt, jag höll henne i min famn, jag var den som tröstade mitt barn...// Mamma till världens finaste Ängel

Onsdag, som visst blivit torsdag!

Att jobba för den arbetsgivaren jag gör innebär att man kan få flytta runt på olika jobb, på olika ställen. Jag vet att det är så och i och med att jag skrev på anställningsavtalet har jag gått med på detta. Jag har inte tänkt så mycket på det eftersom jag hela tiden varit på samma ställe, men idag när telefonen ringde och jag fick till mig att jag kanske skulle vara tvungen att börja jobba på ett nytt ställe kom paniken och mina tårar.

Situationer där min trygghet dras undan, där det plötsligt sker en förändring klarar jag inte av, mina tårar och paniken kommer med en gång. Min hjärna hinner inte ens tänka tanken, hur löser vi det här nu?

Jag fick ringa till min Teamleder och säga som det var -Jag klarar det inte! Hon lyssnade och löste situationen bra, hon fick mina tårar att sluta rinna och paniken att försvinna.

Det har förövrigt varit en bra dag som innehållit, massa skratt, massa lek & bus, sällskapsspel, dip & grönsaker, ännu mera skratt och trevligt sällskap =)

Lek & Bus =)

 

Sällskapsspel med Lillasyster

 

// Mamma till världens finaste Ängel

Go morgon...

Jag har sovit gott, tårarna som igår låg och brände bakom mina ögonlock är borta. Sömn och att tiden går hjälper. Tror inte riktigt på att Tiden läker alla sår, men att den har någon form av läkande kraft är jag helt övertygad om!


// Mamma till världens finaste Ängel

Tisdag kväll

Efter några minuters väntan förut kopplades mitt samtal fram, ett samtal som innehöll mycket hopp men även förtvivlan och tanken Det var inte såhär det skulle bli...Det var verkligen inte såhär det skulle bli, jag skulle vara mammaledig och ta hand om världens finaste bebis.

Visst är jag glad över att ha fått jobb, visst är jag glad över att de bra dagarna övervinner de dåliga, visst känner jag lycka och mår bra. Men hur jag än vänder och vrider på det var det inte såhär det skulle bli...


Jag vet att jag är tvungen att acceptera, lära mig leva med och hantera sorgen. Jag vet det och oftast gör jag det. Men en dag som den här, med ett samtal som fick mig att stanna upp, tyckta synd om mig själv och känna att jag inte orkar mer behövde jag hjälp.

Therese hjälpte mig, hon fick mina tårar att sluta rinna, hon fick mig att tänka på framtiden, hon fick mig inse att jag inte kan stanna upp här. Jag är så glad att hon allltid finns där...// Mamma till världens finaste Ängel

Tisdag förmiddag

Sitter just nu i telefon kö..."det är fortfarande samtal före, var god dröj kvar" Jag gillar verkligen inte telefonköer och speciellt inte när dom inte berättar hur länge jag ska behöva vänta...


Tisdag idag och inget speciellt planerat. Kankse blir det en sväng ut till storebror där lillasyster ska sätta upp altanräcke, kankse blir det en sväng ut till Therese och dricka lite kaffe, kankse borde jag stanna hemma och städa lite... kankse det slutar med att jag inte gör nått?!

Har iallafall börjat dagen med något jag inte gjort sen jag gick i skolan, jag och lillasyster har varit ute och sprungit. Eller att vi sprungit kanske är att ta i, men vi sprang lite, gick lite, sprang lite igen. Jag tror vi iallafall sprang mer än vad vi gick *klapp på axeln*


// Mamma till världens finaste Ängel


Saknad

Jag saknar min tjocka mage, jag saknar halsbrännan, jag saknar mina alldeles för många kilo, jag saknar att behöva kissa 100 gånger per natt, jag saknar mitt socker förbud, jag saknar glädjen, jag saknar hoppet, jag saknar tron och längtan efter att allt skulle bli så himla bra!!

Fy fan va saknaden gör ont ibland!!


Ibland önskar jag att någon ifrån framtiden kunde komma och knacka mig på axeln och berätta för mig, lova mig att att kommer att bli bra. Bara låta mig få andas och släppa taget och funderingarna över den enorma saknaden jag bär på.// Mamma till världens finaste Ängel

Snart sova lite...

Det börjar bli kväll och det är snart dags att gå och sova. I morgon är det måndag, vilket innebär att Christian åker och jobbar igen och jag har ett samtal jag måste ringa.

Det var längesedan känslan över ett "måste" var så jobbig, men jag vet att när det är gjort kommer det kännas mycket lättare. Bara att bestämma sig för att göra de...

// Mamma till världens finaste Ängel

...


Jag tycker verkligen om denna text

En komination av ord som ibland hjälper mer än vad man tror
// Mamma till världens finaste Ängel

Lördag

Har börjat vänta på riktigt idag, för jag vet att det är nära nu. Om några timmar kommer äntligen Christian hem, jag har saknat honom så otroligt mycket!

Jag har ätit frukost, mitt hem är städat, jag är nog faktiskt tvungen att läsa färdigt första Twilight boken *SÅ BRA* för att få tiden att gå lite snabbare så här i väntans tider.

// Mamma till världens finaste Ängel


Dikt

Änglarummet på Familjeliv är ett ställe som besökts en del efter allt som hänt, skönt att ibland prata med människor som varit med om samma sak. Ikväll var det en som startat en tråd som ville ha tips på vad man som Änglaförälder uppskattar.

Kom då och tänka på kvällen Therese ringde och sa att hon ville komma hit, hon ville komma och lämna en sak, en dikt.Mamma & Pappa

Se vad jag kan!
Jag kan gå nu
och jag hoppar lite grand.
För mina vingar de bär mig
varhän jag än vill,
flyger dit där ni är
och följer ert liv.

Fast ni inte ser mig,
så är jag alltid där,
någonstans runt om er
i universums stora sfär.
För jag färdas över ängar
bärs upp av en vind,
tittar till er och flyger ner
och ger en puss på er kind.

Jag samlar era tårar
och fyller på vår brunn,
vars vatten blir till regn
som landar på er mun.
De tränger in i er själ
för att läka de sår,
som gör så ont av saknaden
av allt ni inte får.

Ha mig intill er
närsomhelst ni än vill,
ge mig världens kramar,
trygghet och lite till.
För ni vill visa er kärlek
ge mig allt så fint.
Men mamma & pappa
er kärlek känns från jorden och ända hit.

Jag säger stolt till de andra
små änglar som är här
Titta - Det är min Mamma & Pappa
och de håller mig så kär.
Jag lyser utav stolthet
som blir till stjärnans ljus,
som ni ser om natten
när det släcks i varje hus.
För jag är den stjärna som
lyser stark och klar.
Jag är ljuset inom er
som alltid stannar kvar!


Den är sorglig och jag kan inte läsa den utan att mina tårar börjar rulla, men samtidigt finns det något där som som gör den glad på någotvis. En väldigt fin dikt som utav mig uppskattades väldigt, väldigt mycket!!
// Mamma till världens finaste Ängel

Äntligen...Tack!!

Det finns ett projekt jag har hållt på med några månader nu, tapetsering av mitt vardagsrum. Jag var jätteflitig, rev tapet, spacklade och slipade. Sedan fick jag jobb och tapetseringen hamnade lite i skymundan...

Men idag, idag har mina nya tapeter kommit upp på väggen!!

Lovisa och Therese har varit här hela dagen och hjälpt mig, mamma har varit här och hållt oss sällskap och lagat mat och jag har hjälpt till lite, tittat på och bara njutit av att ha helt underbara människor runt omkring mig...TACK!!

Mina nya tapeter

Två grymtbra tapetserare


// Mamma till världens finaste Ängel

Stark, Sund & Stolt

"Du är en stark människa med sunt tänkande, var stolt över dig själv"


Dessa ord fick jag till mig av min psykolog idag innan jag lämnade hennes rum, ord som värmde och gjorde att jag sträckte på mig lite.

Vi pratade mycket om då och nu idag, det har hänt så fruktansvärt mycket på 6 månader.

DÅ: Jag skulle aldrig åka till affären själv, aldrig vara ensam, föralltid gråta mer än att skratta, aldrig kunna jobba, aldrig få vara lycklig. Jag trodde då att jag föralltid skulle bära med mig känslan av att vara liten.

NU: Jag åker till affären utan att tänka på det, kan tycka det är skönt att vara ensam ibland, de bra dagarna övervinner de dåliga, jag jobbar heltid, är lycklig och känslan av att vara sådär liten har inte funnits där på väldigt länge.

Visst är det långt kvar att vandra på sorgensväg, det kommer ta tid innan jag kommit fram, om man någonsin kommer ända fram. Men jag strävar och kämpar och ger mig aldrig!


Jag är stark, jag har ett sunt tänkande och jag är verkligen stolt över mig själv!Har varit och hälsat på i Minneslunden med mamma idag också. Mest fint fast när vi skulle gå och mamma sa "lilla dockan" kom mina tårar...Blommor vi satte i Minneslunden idag// Mamma till världens finaste Ängel

 


Måndag

Hade ställt klockan på 5 i morse, stod upp en stund och sa hejdå till Christian som åkte för att komma hem på fredag. Tänkte en stund att jag kanske skulle hålla mig vaken, men nej! När man har semster får man faktiskt lov att ha sovmorgon.

Det är måndag idag och psykologbesök är ett av dagens måsten. Jag vet inte riktigt ifall jag vill gå dit eller inte, vad ska vi prata om? Jag vet vad vi ska prata om...men jag vet inte om jag vill det idag!

Nu blir det iallafall lite mat och sedan en sväng ner till fotbollsplanen och leka lite med huliganerna i familjen Ottsjö/Nilsson.

// Mamma till världens finaste Ängel

Tävling
Jag är med o tävlar om ett namnsmycke ifrån
www.parlsmycken.com hos www.emmgus.blogg.se

Ta chansen att gå med du med!

RSS 2.0