Tomtegröt

Idag blir det hemmagjord tomtegröt med smörhåla, kanel och socker till kvällsmat...mmm!!





// Mamma till världens finaste Ängel

Vuxenpoäng

Efter att jag kommit hem ifrån jobbet och fått i mig lite mat, var det dags att ta på sig jacka, mössa, vantar och skor för att bege sig till Folketshus. Årsmöte med bostadsföreningen vi bor i stod på schemat... Vuxenpoäng?!?! Det är första gången jag varit med på ett årsmöte sen vi flyttade hit, om jag missat något de åren jag inte varit med? Nej det kan jag väl inte påstå. Men att äta smörgåstårta och dricka kaffe med grannarna var ju lite trevligt, vem vet kanske jag går dit nästa år också?!


Nio månader har passerat, 1:a advent har passerat, julen närmar sig,
års dagen närmar sig...

Vart tar tiden vägen?!?!

Jag har verkligen svårt att förstå att det snart är jul igen, att det snart är ett år sedan Evelina föddes död. Att jag sitter här och mår bra, är lycklig och att jag överlevt sorgen efter mitt förlorade barn.
Saknaden av Evelina kommer alltid att finnas där och ibland göra mer ont.

Men jag accepterar idag att det är så...

Evelinas plats i mitt hjärta kommer aldrig någonsin någon att kunna ta, den är hennes och bara hennes!!


Jag är stolt över mig själv för att jag är där jag är idag!!



// Mamma till världens finaste Ängel

Vaken

När man vet att man har sovmorgon och ändå vaknar 06:15 blir jag lite trött...åh!

Jag har munsårspirr i mina läppar, ont i halsen, rinnande ögon och snorig näsa, jag är dövven idag. Kanske håller jag på att bli sjuk, men jag hoppas på att det inte blir värre än såhär.

Idag blir det nog lugnt, städa inför advent, plocka fram ljusstakar och stjärnor, en sväng till Jimmys handelsträdgård för att se ifall dom har en kruka som faller mig i smaken och så lite småplock.

Nu blir det iallafall frukost, en stor kopp te och rostad macka!


// Mamma till världens finaste Ängel

Arga veckan

Äntligen FREDAG!!!


Det har varit en jobbig vecka...men hur jobbig den än har varit avslutades den väldig bra. Jag fick till mig ord som gjorde mig väldigt glad, som gjorde att jag sträckte på mig och var stolt över mig själv!!



// Mamma till världens finaste Ängel




Lite bra och lite dålig

Dagen började tidigt och hur bra som helst!!

Dagen slutade sent och i samband med ett vredesutbrott...



Nu ska vi åka och äta lite mat!!



// Mammma till världens finaste Ängel

Gravidtänk

När jag var gravid var det vissa saker jag längtade efter, det fanns de saker jag såg fram emot mer än andra. Promenader med barnvagnen och julen.
Inte för att en 11 månaders bebis har någon större glädje av julen kanske.
Det var mer en längtan efter första julen som en familj.
Mamma, pappa & barn.

Julen närmar sig och backen är idag vit av snö,
det gör lite ont idag...



// Mamma till världens finaste Ängel

Halvspecial & Träfat

Här om dagen när jag pratade med Therese i telefonen konstaterade vi att vi höll på att laga samma mat, halvspecial stod på menyn både här och hos familjen Ottsjö/Nilsson.

Idag när jag pratade med henne berättade hon att hon varit på Jimmys handelsträdgård och köpt ett träfat. Innan hon hann berätta färdigt var jag tvungen att avbryta henne och be henne beskriva träfatet, då jag också varit på Jimmys och köpt ett träfat idag.

Christian säger att vi delar hjärna,
kanske har han rätt?!
=)


Träfatet jag köpte ska jag iallafall ha till min adventsljusstake som jag ska göra, har även köpt tags att knyta runt blockljus. Jag tror och hoppas att det kommer bli fint...jag längtar efter första advent!

 



// Mamma till världens finaste Ängel

Favorit Färg?

TURKOS!!


Jag gillar verkligen turkost och idag när jag såg på Halv Åtta Hos Mig insåg jag igen att det är så himla fint. Jag skulle vilja ha en sådan lampa som hon hade i mitt nya sovrum sedan när det är klart.

Tänk när vi träffade Svante och pratade om Evelinas begravning. Mamma frågade honom ifall vi kunde få ha en kista som var turkos, han sa att det gick att ordna, ingenting är omöjligt! Jag ville inte ha en turkos kista, turkos är min färg. Vilken färg som hade blivit Evelinas favorit kommer vi aldrig att få veta, men jag tror kanske rosa. Nej det räckte med att hon fick sin turkosa luvtröja.

Jag har mycket saker som är turkosa, men min favorit bland favoriterna är nog min turkosa luvtröja, mina kaffemuggar, min sockerskål, min sjal eller jag kan inte bestämma mig =)



// Mamma till världens finaste Ängel

Söndag igen

Varför går helgen ALLTID så fort??

Det är söndag igen och jag gillar det inte. I morgon är det dags för arbete och återigen en vecka utan Christian, ibland önskar jag att han hade ett jobb så att kom hem varje dag. Det blir lite tomt ibland...

Har varit och tränat idag, det var var ett tag sedan nu. Energin och lusten har inte funnits, men idag var det riktigt roligt, så jag hoppas lusten kommer tillbaka! Jag saknar den där känslan man bara får efter ett träningspass.



// Mamma till världens finaste Ängel

Åh va bra!!



Har fastnat framför youtube...finns så himla mycket bra!!


// Mamma till världens finaste Ängel

Min dröm...

Jag ville inte vakna idag, hade lust att vägra klockan när den ringde.
I mina drömmar ville jag stanna kvar, stanna kvar där jag inatt var tillsammans
med min lilla flicka.

Åh...


// Mamma till världens finaste Ängel

Snö...

Det har snöat idag, hela dagen nästan. Snön har fått mig att tänka på julen, julen som jag för några månader sedan tänkte på med rädsla. Hur skulle jag någonsin kunna fira jul utan Evelina? Har många gånger haft tanken "Julen kommer att vara värre än årsdagen".

Men när snön kom idag, advent börjar närma sig, jullåtar spelades på radion längtade jag faktiskt. Det kommer bli en jobbig jul med mycket känslor och tankar men som jag känner nu ska mina adventsljusstakar upp, gardinerna ska bytas och jag ska pynta lite...en skönt känsla som jag inte trodde att jag skulle känna iår!


En av mina favorit jullåtar spelades på radion idag.
Min absoluta favorit tar vi närmare jul =)

 

 

// Mamma till världens finaste Ängel


Ny vecka

Har varit och träffat min psykolog för sista gången idag. Eller sista ska jag väl inte säga, men vi bokade ingen ny tid utan jag ska höra av mig ifall jag vill träffa henne igen. Det känns bra, det känns som att jag kommit så pass lång att jag inte regelbundet behöver henne vid min sida.


Har jobbat idag, en lugn och ganska tråkig arbetsdag. Jag är glad att jag fick ha kvar mitt jobb, men jag är samtidigt ledsen över att vissa andra inte fick vara kvar...jag saknar dem!! Hoppas det snart vänder, så att mina kompanjoner kommer tillbaka.

Måndag och ny vecka idag, vad veckan har att erbjuda vet jag inte riktigt. Kanske börja tapetsera nya sovrummet, kanske träna ett pass eller två, kanske pysselkväll och göra färdigt Evelinas album. Vi får se vad som händer...





// mamma till världens finaste Ängel

Söndag

Det var så fint på kyrkogården igår, så mycket ljus och så vackert. Jag tände Evelinas ljus med tårar i mina ögon, det gjorde ont att behöva vara där, saknaden gjorde ont. Men samtidigt blev jag varm i hjärtat av alla ljus, nallen, blommorna, stenen som jag vet ligger där för att min lilla flicka är saknad av underbara människor i vår närhet.



// Mamma till världens finaste Ängel

Alla Helgons Dag

Älskar dig av hela mitt hjärta
min fina, fina lilla flicka!!




Nu ska jag berätta för dig
om Evelina, en söt liten tjej.
Hon låg i min mage och levde bus
och skulle snart komma ut i vårt hus.
Men så hände det hemska vi ej ville tro,
hon skulle aldrig hos oss bo.
Hennes hjärta det fina och lilla
blev plötsligt alldeles stilla

Hon blev en ängel innan hon kom ut
och möte blev till avsked i samma minut.
Vi såg henne ligga i sängen så sött
och ansiktet mitt blev alldeles blött
av tårar som trillade ner för min kind
för Evelina hade gått genom himmelens grind.
Jag fick ej livet med henne dela
ej visa och lära henne det hela.

Vid mötet med henne kunde jag ej se mig mätt
för vackrare bebis hade jag aldrig sett.
Hennes ansikte var så sött och
mörkt och långt var hennes hår
hon hade tio gulliga fingrar och tio tår.
Men vi fick aldrig se när hon skrattar och ler
och kommer aldrig att se henne på jorden mer.
Men trots allt så lever hon kvar
för inuti våra hjärtan vi henne nu har.


En dikt ifrån boken:
Att leva med en Ängel i familjen


// Mamma till världens finaste Ängel

Torsdag

Ringer inte min telefon inom 10 minuter har jag kvar mitt jobb på måndag...*Håller mina tummar*


Inget jobb i morgon dock, då bilindustrin står stopp i Färgeland. Ska bli skönt med lite långhelg! Bestämde mig idag för att vara ledig, tycker att jag är värd det. Så i morgon blir det sovmorgon först, sedan frukost framför nyhetsmorgon sen så får vi se vad dagen har att erbjuda. Jag vet ju att min tvättkorg är full, mina golv behöver dammsugas, den rena tvätten behöver vikas...listan är lång! Men jag hoppas att någon vänlig själ har tid och lust att dricka kaffe med mig så att jag slipper lite måsten =)

Nu ska vi åka hem till mamma och äte lite mat. Mammas hemmalagade mat, det är torsdagslyx!!



// Mamma till världens finaste Ängel


Tisdag

Jag gillar egentligen att vi har sommar & vintertid. Men dagar som den här när det regnar och blåser i massor och bara är mörkt och grått vet jag inte riktigt ifall jag gillar vintertid.
När det är mörkt och grått blir vardagen också mörk och grå... det onda gör lite mer ont dagar som denna.
Just idag längtar jag efter våren...


Kort arbetsvecka denna veckan, slutar 2 på torsdag och på fredag har dom en inarbetad dag i Färgelanda. Har inte bestämt mig än ifall jag ska ta ledigt eller om jag ska vara tillgänglig och hopppas på att jag inte blir inringd. Vi får se hur det blir.

Inte många knop här hemma hos mig idag, en riktig slappardag. Soffan, en filt, datorn i knät, en kopp te och nått tv program i bakgrunden... men jag är värd det idag...



// Mamma till världens finaste Ängel

RSS 2.0